LIFEinFORESTS a natura.2000.hu-n

2017. március 13., hétfő – 17:31

A projekt célja a magyarországi Natura 2000 erdők védelmének elősegítése az erdőtulajdonosok, az erdőgazdálkodók, az erdészeti igazgatási szervek, a lakosság és más érintett csoportok együttműködésének kialakításával, a szereplők közötti aktív kommunikáció erősítésével. A projekt legfőbb törekvése, hogy közös tanulási folyamatot kezdeményezzen az érintettek aktív részvételével, amelynek eredményeképpen hatékonyabban érhetőek el a Natura 2000 program céljai.

Az eredmények és információk minél szélesebb szakmai körökhöz való eljuttatásának érdekében a projekt keretein belül készült – és folyamatosan készülő – tartalmakat a natura.20000.hu honlap olvasói számára is elérhetővé tesszük. Célunk, hogy az információk közlésével is hozzájáruljunk a biodiverzitás csökkenés megállításához, az európai erdők természetvédelmi státuszának és multi-funkcionalitásának megszilárdításához és a fenntartható erdőgazdálkodás Magyarországon való elterjesztéséhez.

Külön felhívjuk olvasóink figyelmét a projekt szakmai kiadványaira. Mások mellett letölthető a „Natura 2000 erdőterületek kezelése - Gyakorlati útmutató erdőgazdálkodók és erdészeti szakszemélyzet számára” című kézikönyv, a „Natura 2000 erdő közgazdasági környezetének elemzése” című szakkönyv, illetve „Az erdőgazdálkodás hatása az erdők biológiai sokféleségére” című tanulmánykötet. A projekt keretén belül megvalósuló öt online képzés közül pedig már elérhető a projektkommunikációt átfogóan bemutató fejezet – a további témák (pl. a Natura 2000 erdőgazdálkodási támogatások) folyamatos feltöltés alatt állnak.

A projekt anyagai ezen a linken érhetők el.

Címkék