Kiskunsági fenntartási tervek egyeztetési fórumai

2015. 04. 27., h – 00:00

Értékes tapasztalatokat gyűjtött a „Fenntartható természetvédelem magyarországi Natura 2000 területeken”, Svájci-Magyar Együttműködési Program támogatásával megvalósuló projekt a kiskunsági területekre készülő fenntartási tervek első változatainak egyeztető fórumain.

Fülöpszállás, fórum utáni egyeztetés gazdálkodókkal

Ezeken a fórumokon nyílt lehetőség a négy terület természeti értékeit és területhasználatát bemutató tanulmányok megvitatására, melyekben az érintettekkel előzetesen konzultálva természetvédelmi szakemberek megfogalmazták a területek természetvédelmi céljait és a javasolt fenntartási előírásokat. A terveket a natura.2000.hu oldalról előzetesen le lehetett tölteni. Három programhelyszínen - Fülöpszállás, Kiskőrös és Harta -, április 9., és április 15-16. időpontokban szervezett egyeztető fórumokat a tervek kidolgozásáért felelős Szent István Egyetem. A fórumokra - a terv kidolgozásában közreműködő projektcsapat és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság témafelelősein kívül - olyan érintetti csoportokat - gazdálkodók, érintett hatóságok és hivatalok szakemberei - hívtunk, akiktől fontos információkat, véleményeket tudtunk kapni a tervben megfogalmazottak kiegészítéséhez, finomításához.

Kiskőrös, a Kiskőrösi TV interjút készít a fórum előtt

A terveket az elhangzott véleményeket figyelembe véve átdolgozzák a szakemberek, illetve hamarosan közzétesszük a honlapon.

Harta, a tervek átbeszélése

A kiskőrösi alkalomra ellátogatott a Kiskőrösi TV is és riportot készített az eseményről.

Frissítés 2015.11.02.: A honlapon elérhetők a fórumok jegyzőkönyvei (Harta, Kiskőrös, Fülöpháza)