Gyepgazdálkodás továbbképzés NAK szaktanácsadóknak

2020. október 2., péntek – 15:05

A Magyar Madártani Egyesület és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közösen szervez továbbképzést NAK szaktanácsadók számára. A képzést Rezneki Rita vezeti, a Gazdálkodás Natura 2000 gyepeken című kiadvány szerkesztője.

A képzés két részből áll: egy e-learning tananyagból, amely megtekinthető ezen az oldalon, illetve egy online szemináriumi képzésből, amelyet két alkalommal, 2020 október 14-én és 21-én tartunk meg délelőtt 10 és 12 óra között. A képzés két része 4-4 továbbképzési kreditpontot ér. Jelentkezés és további információk elérhetők a NAK szaktanácsadói rendezvénykeresőjén keresztül a "gyepgazdálkodás" kulcsszóra keresve, vagy a hivatalos tájékoztatóból.

A képzés áttekinti a Natura 2000 gyepgazdálkodást szabályozó kormányrendeletek előírásait, bemutatja azok jelentőségét, természetvédelmi hátterét, ésszerű értelmezését. Az online szeminárium keretében gyakorlati szempontból, több tapasztalat szakember bevonásával vitatjuk meg a Natura 2000 gyepeken való gazdálkodás kihívásait. A meghívott vendégek válaszolnak az e-learning anyag alapján előre feltett, vagy a szeminárium közben írásban feltett kérdésekre.

Az online szemináriumhoz Microsoft Teams segítségével lehet csatlakozni, az október 21-i esemény ezen a linken érhető el.

Kategória